Blog içeriğimi asrizamanlar.tumblr.com adresine taşıdım... Buradaki kayıtları arşiv amacıyla saklıyorum.

6 Haziran 2008

Çarşı'da artık bunlar olmayacak


A takımının Çarşı'yı ele geçirmesinden sonra yayımladıkları bildiride ilginç ifadeler var. deginmeden geçemedim:

* ÇARŞI’nın A harfinin simgelediği anarşistin A’sı kullanılmayacak.
* Siyasi simge içeren pankart açılmayacak, slogan atılmayacak.
Bu su anlama geliyor sanirim: Artik tribunlerde solculara siyaset yasak. Sadece sağcılık siyasetten sayılmaz. Faşizan milliyetcilik mesru olandir.

(buna benzer bir elestiriyi antuya yaptim diye yakin bir zamanda antu forumdan "forumda siyaset" yaptigim gerekcesiyle 28 gun nopost cezasi verdiler bana.. o da ayrica anlatabilecegim tuhaf ve sinir bozucu olaydir.)

Çarşı'dan genel olarak hazzetmem ama tribun folklorumuz icin cok onemli bir olgu carsi. Nihayetinde oyle ya da boyle endustriyel futbolun hep kiyisindan kiyisindan ilerlemeye calisan bir olusumun bu şekilde bitirilmeye çalışılması tribüncülerin canını sıkacaktır.

carsi belki de kendini fesh etmedi, devrildi. birileri besiktas tribunlerini ele gecirdiler. eger dusundugum gibiyse carsinin artik olmayacak olmasi futboldaki guc savaslarinin nasil boyutlara geldigini de bize anlatabilir. tartismak lazim.

Erdem Fora ve A Takımı kimdir, nedir?

Erdem Fora 31 yaşında. Vatani görevini Mardin´de sürdürüyor. Askerliğinin bitimine 85 gün kalmış. Şu an hava değişimi almış. Beşiktaş semtinden. A takımındaki arkadaşları "Beşiktaş tribünlerinin bundan sonraki söz sahibi Erdem Fora´dır. Tribünlerin beklediği kişidir kendisi" diyor. Erdem Fora bu liderliği üstlenmiş. O da diğer arkadaşları gibi aynı dili konuşuyor. "Bundan sonra tribünlerde güzellik olacak. Kavgalar‚ vurdular‚ kırdılar son bulacak. Bu güzellikleri hep beraber yaşatacağız" diye konuşuyor.
....

Özer´le birlikte çapraz sorguya alınan ve çelişkili ifadeler veren Hürriyet Karabal‚ ağabeyini 250 bin dolar ödeyerek Erdem Fora ´ya öldürttüğünü itiraf etti. Hürriyet Karabal´ın‚ cinayet şüphesinin üzerinde toplanmasını engellemek için adam yaralayıp cezaevine girdiği‚ bu sırada‚ tetikçi Fora´nın ise İbrahim Karabal´ı öldürdüğü belirlendi. Dedektifler‚ Hürriyet Karabal´ın mirasın tamamını henüz ele geçiremediğini‚ tüm mirası aldıktan sonra yurtdışına kaçmayı planladığını açıkladılar. Kiralık katil Fora aranıyor.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/10/18/150866.asp
Erdem Fora (31)
Vatani görevini yapıyor
Semti Beşiktaş

Gökhan Karamehmet (31)
Kuyumcu
Semti Kurtuluş

Erhan Küçükçavdar (30)
Uluslararası lojistik firmasında çalışıyor
Semti Karagümrük

Ali Güney (30)
Fırın firması sahibi
Semti Tophane

Ahmet Topçu (30)
Spor tesisi işletmecisi
Semti Kuştepe

Gökhan Tatan (29)
İlaç firmasında mümessil
Semti Mecidiyeköy

5 Haziran 2008

Neo Çarşı!


Çarşı'nın kendisini feshettiğini açıkladığından beri çığ gibi büyüyen tepkiler ve gerilen ortamın arasından "Yeni" bir "Çarşı"...

"Asi Rus"un BKM'de gösterileceği gün başladı herşey; Alen Markaryan yaptığı açıklamada, "ÇARŞI kendini feshetti" dedi. Grubun takımın önüne geçtiği, rant kavgası olduğu, tribünlerde savaş rüzgarları estiği, konuşulan atılan ara başlıklardı... "Çarşı Beşiktaş'a Karşı" bir pozisyona girdiği sırada tepkiler çığ gibi büyürken ortaya yeni bir "Çarşı" çıktı!

İşte onlar, yani ÇARŞI’nın yeni A Takımı, AKŞAM’a konuştu. Kimdirler, kimlerdendirler. Siyasi görüşleri nedir. Böyle bir olaya neden ihtiyaç duydular. Nelerin yanlış yapıldığını gördüler, onlar ne yapacaklar. Konuyu fazla uzatmıyoruz, sözü ÇARŞI’nın yeni liderlerine bırakıyoruz:

"YANLIŞLARINI ANLADILAR"

“Biz 2003’te de görevi devralıyorduk. Bu arkadaşlarımızla bir sene önce de konuştuk. Onlar da kabul ettiler. ‘Erdem gelsin, bu misyonu üstlenebilecek bir arkadaşımız. Erdem’in hakkıdır ona yakışır’ dediler. Biz de bekledik. Alen ile de konuştuk, helalleştik. Çekileceklerdi, ama ‘feshettik diye bir açıklama yaptılar. Ondan sonra ajitasyona döndü iş. Kendilerini fesih ederek kaos ortamı yarattılar. Sonunda yanlış yaptıklarını anladılar.”

“Tribünden siyaseti kaldırmak istiyoruz. Tribünlerin amacı siyasal mesaj vermek değil, takımı desteklemektir. Bizim sağla solla işimiz yok. Herkes dinini, ırkını, siyasetini stadın kapısının önünde bıraksın, içeriye formasını giyip girsin.”

"ARTIK BELEŞ BİLET YOK"

“Bundan sonra kimse Beşiktaş’tan bir şekilde rant elde etmesin. Bedava biletler alınmasın. Atkılar, formalar yaptırılıp satılmasın. Beleş bilet yok. Tribünler lisanslı ürünleri alacaklar, hiçbir rant ilişkisi olmadığı için kavga olmayacak.”

“Başkanı gönderip göndermemek genel kurulun işi, tribünlerin değil. Tribünleri genel kurullara sokmayacağız. Genel kurulun üzerinde tribünün baskı oluşturmasının gereği yok. Kimse kendini farklı hissetmesin.”

“Beşiktaş tribünlerinde küfürler, günahlar, hainlikler var. Bunlar üzücü. Biz G.Saraylı, Fenerli dostlarımızla da buluştuk. Küfür etmemek için elimizden geleni yapacağız. Bursalı arkadaşlarla da görüştük, husumeti bitireceğiz.”

“Bizim amacımız eşlerimizle, sevgililerimizle, çocuklarımızla maça gidebilmek. Bizim derdimiz para, pul, şan, şöhret değil.”

"SAĞDAN SOLDAN ANLAMAYIZ"

“İşin içinde rant olmasa, 43 yaşında film artistleri gibi televizyonlara çıkıp ajitasyon yapmazlar.”

“İlk başından beri maksadını aşan açıklamalar yapıyorlar. Biz komutan değil, Beşiktaş’ın askerleriyiz. Arkadaşlarımız açıklara gitmişler, oradan seyrediyorlarmış. Biz hiç açılmadık, hep oradaydık. Biz eleştirilere kızıp yolumuzdan dönecek insanlar değiliz. Aslolan Beşiktaş’tır.”

“Sosyal içerikli mesajlar devam edecek ama siyasi simgeler bitecek. Anarşistin A’sı olmayacak.

“Bölünmelere kadar gitti tribünler. Bu bölünmelere neden olan bu işaretleri ortadan kaldıracağız. Biz ne anlarız sağdan soldan, biz tribüncüyüz.”

“İnsanlar kavgasız, o semtmiş, bu semtmiş ayrımı yapmadan tribünlere gelecek. Esenler, Karagümrük gibi semt bayrakları da kalkacak.”

“Ermenisi, yahudisi, müslümanı olsun birçok insan var. Bu insanların hep bir arada Beşiktaş paydası için bir arada olması lazım. En ufak bir terslik tribünlere daha değişik yansıyor.”

“Kavga eden, rant elde etmek isteyen, huzuru kaçırmak isteyenler artık tribünlere girmeyecek. Utanıp giremeyecekler.”

“İçimizdeki iyilikle içimizdeki kötülüğü yok edeceğiz. İyi olan herkesi şova bekliyoruz.”

“Bizim hiç kimseyle ilişkimiz yok. Bizim ağabeylerimiz belli. Eksik gidenleri düzeltmek için buradayız. Bu tribünlerin komutanlara ihtiyacı yok, askerlere ihtiyaç var. Hangi maça gidersek kendi paramızla gidiyoruz. Kulübümüzün lisanslı ürünlerini Kartal Yuvası’ndan kredi kartlarımızla alıyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. İhtiyacımız yok bizim 200-500 kombineye.”

"KURTLAR VADİSİ SHOW TV’DE!"

“Biz 20 senedir bu tribünlerdeyiz. Kurtlar Vadisi ifadesi kullanılıyor bizim için, bu çok ayıp. Bizi ülkücü mafya yaptılar. Bizim hiçbir siyasi kimliğimiz yok. Kurtlar Vadisi Show TV’de.”

“Bizim için ülkücü mafya falan diyorlar. Genel Kurul’da Yıldırım Demirören’i destekliyorlardı. Yanlarında Ülkü Ocakları yöneticileri vardı. Bu kulübün İkinci Başkanı MHP milletvekili. Senin başkan yardımcın bu. Onların da adına çamur atmış oluyorsun. Sen nasıl bu kulübe siyaseti sokabilirsin ki. Bizim partiyle, siyasetle, dinle işimiz yok.”

“Hepimiz farklı siyasi görüşte kişileriz. Hepimiz için de Türkiye Cumhuriyeti’nin askerleridir diyebilirsiniz”

“Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz gibi küfürlü besteleri tribünlerden kaldırmak ‘light’lıksa ‘ligh’tız o zaman.”

YENİ LİDER ERDEM FORA!

Erdem Fora 31 yaşında. Vatani görevini Mardin’de sürdürüyor. Askerliğinin bitimine 85 gün kalmış. Şu an hava değişimi almış. Beşiktaş semtinden. A takımındaki arkadaşları “Beşiktaş tribünlerinin bundan sonraki söz sahibi Erdem Fora’dır. Tribünlerin beklediği kişidir kendisi” diyor. Erdem Fora bu liderliği üstlenmiş. O da diğer arkadaşları gibi aynı dili konuşuyor. “Bundan sonra tribünlerde güzellik olacak. Kavgalar, vurdular, kırdılar son bulacak. Bu güzellikleri hep beraber yaşatacağız” diye konuşuyor. A takımı, bugün Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 19.00’da bir basın toplantısı yapıp hedeflerini açıklayacak.

Erdem Fora (31): Vatani görevini yapıyor, semti Beşiktaş

Gökhan Karamehmet (31): Kuyumcu, semti Kurtuluş

Erhan Küçükçavdar (30): Uluslararası lojistik firmasında çalışıyor, semti Karagümrük

Ali Güney (30): Fırın firması sahibi, semti Tophane

Ahmet Topçu (30): Spor tesisi işletmecisi, semti Kuştepe

Gökhan Tatan (29): İlaç firmasında mümessil, semti Mecidiyeköy

"ASİ RUH'UN GELİRİNİ BEŞİKTAŞ'A BAĞIŞLASINLAR"

Beşiktaş tribünlerinin yeni liderleri, Alen ve arkadaşları ile bir husumet ortamı doğmasını istemiyorlar, buna da izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Ancak eylemlerinden ve söylemlerinden rahatsızlık duyduklarını da vurguluyorlar. Ve ilginç de bir öneri getiriyorlar: “Asi ruh diye film çektiler. Bu filmin telif hakkını, tüm gelirini Beşiktaş’ın Kartal Yuvası’na bağışlasınlar. Beşiktaş’tan rant elde etmesinler, rant peşinde olmadıklarını ispat etsinler biz de bütün haklarımızı helal edeceğiz.”

Çarşı’nın yeni A Takımı, tribünlerdeki ambiansın eksilmeyeceğini, aksine daha da güzelleşeceğini de iddia ediyorlar ve “Beşiktaş tribünlerinde herkes bir Alen adayıdır” diyorlar.

ARTIK BUNLAR OLMAYACAK!

* ÇARŞI’nın A harfinin simgelediği anarşistin A’sı kullanılmayacak.
* Siyasi simge içeren pankart açılmayacak, slogan atılmayacak.
* Hiç kimse kulübe üye olmayacak. Üyelikleri bulunanların üyeliklerini dondurmaları planlanıyor.
* Tribünlere semt pankartları asılmayacak.
* “Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz”, “Allah belamızı versin” şeklindeki tezahüratlar son bulacak.

ekle