Blog içeriğimi asrizamanlar.tumblr.com adresine taşıdım... Buradaki kayıtları arşiv amacıyla saklıyorum.

28 Haziran 2008

20. Kristal Elma’lar sahiplerini buldu

Bu yıl 20. kez düzenlenen Kristal Elma Ödül Töreni 26 Haziran akşamı Santral İstanbul’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 72 farklı kategoride 999 adet eserin yarıştığı 20. Kristal Elma’da büyük ödüller şöyle belirlendi:

Basın Dalında Büyük Ödül
Alice BBDO – Mercedes Benz Türk / Mercedes Benz Kamyonlar

Televizyon Dalında Büyük Ödül
Medina Turgul DDB – Doğuş Otomotiv / Passat Variant, “Baba”

P.O.P Seçici Kurul Özel Ödülü
Works – Altınyıldız / iPod hediye kampanyası

Kristal Ajans
TBWA\ISTANBUL, 20. Kristal Elma ödül töreninde 8 Kristal Elma, 17 ikincilik ve 4 üçüncülük ile toplam 29 ödül alarak, 2007 yılında olduğu gibi bu yılın da en çok ödül kazanan reklam ajansı oldu.TBWA\ISTANBUL, her ajansın aldığı tüm ödüllerin ağırlıklı olarak hesaplanması sonucunda en çok puanı alarak “Yılın Kristal Ajansı” seçildi.

20’inci yılda radikal değişiklikler
20. Kristal Elma’da bu yıl demokratikleşme kadar sorumluluğun ortak paylaşılması anlamında radikal bir değişiklik yapılarak seçici kurul başkanı üyelerin oylarıyla belirlendi ve Atilla Aksoy seçildi.

20. yıla özel yapılan değişikliklerden biri ise ana seçici kurul üyelerinin sayısının bu yıla özgü olarak 20’ye çıkarılması oldu. Ana kurul yanında oluşturulan özel kurullarla toplam jüri sayısı 63’e ulaştı. Oylama sonuçlarının şeffaf olması kararı alındı.

20. yıla özel ödül
Bu yıl ilk kez 20 yıldır Kristal Elma’da en çok ödül alan markalara da ödül verildi.
Reklamveren özel ödülleri şu markaların oldu:
1. Garanti Bankası
2. Turkcell
3. Koç Holding

20. yıla özel olarak ayrıca Kristal Elma’nın yaratıcıları ve emeği geçen önemli isimlere plakte verildi. Eli Acıman, Ersin Salman, Metin Deniz, Çetin Ziylan ve Cemal Noyan.

Kaynak: Marketing Türkiye

Ödül Listesi için

Inspire me, now!



Özgür tavsiye etmişti. "Şu google nelere kadir? can sıkıntısından 'inspire me now' yazdim, bu siteyi keşfettim" demişti. Girince çıkması uzun süren yerlerden. internet çöplüğünde vaha.. takibe aldık bakalım...

http://szymon.tumblr.com/

22 Haziran 2008

Türkiye yarı finalde!


Madem ki Türk, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmayı benimsemiş kimselere denir o zaman "bir düşünce biçimi olarak" Türklüğün ne olduğunu daha iyi anlamamız gerekiyor.

Milli takım meselesi güzel bir örnek olabilir. Hem nasıl bir futbol oynadığımız; skora ve oyuna nasıl yaklaştığımız; sevme biçimimiz bize çok şey anlatabilir.

Maalesef bizim Türkliğümüz hala kahramanlarını ve mucizelerini arıyor. Hayatta kalmasını Atatürk gibi bir mucizeye borçlu çünkü…

Oysa bir Türkün Atatürk’ten asıl öğrenmesi gereken şey mucize değil, akıl ve strateji olabilirdi.
Sırtını imparatorlara, peygamberlere değil akla ve bilgiye dayaması gerektiğini öğrenebilirdi Atatürk’ten ve kendi kuruluş hikayesinden..
Maalesef ona bunlar hiçbir zaman öğretilmedi. O hala mucizelere ve impratorlara inanıyor.
Hala birinin gelip bu kötü gidişi durduracak mucizeleri yapmasini bekliyor.

Bu, mucizelere inanan; başarısını futbolcularının emeğine değil, yarı tanrı imparatorların becerilerine dayandıran halimizle çılgından çok deliye benziyoruz.

Başındaki Tehdit Direktöre rağmen Euro 2008’de cesurca mücadele ederek yarı finale kalan milli takıma selam olsun!

Loading...

ekle