Blog içeriğimi asrizamanlar.tumblr.com adresine taşıdım... Buradaki kayıtları arşiv amacıyla saklıyorum.

10 Ekim 2008

çanlar kimin için çalıyor?

DÜZELTME: Bu yazıya vesile olan ve aşağıdaki linkte yer alan yazıya tıkladığınızda "Haberin yayını durdurulmuştur" ibaresiyle karşılaşıyorunuz. Yazar olarak adı geçen Posta gazetesi yazarı konuyla ilgisi olmadığını, böyle bir yazıya adı karıştırıldığı için üzgün olduğunu söylemiş. Ne merem bir tezgah donuyor anlamadim. Zaten yazıyı "piyasaya" sürenler de asıl amaçlarına ulaşmış görünüyorlar. Pek çok forumda bulabiliyorsunuz ve binlerce insan birbirine forvırtlamaya başladı bile...

aşağıdaki yazının tepkisine sebep olan sözkonusu yazıyı okumak isteyenler buraya tıklayarak okuyabilirler.




Önce gülümsemeler gelir...
ardından yalanlar...
ve sonunda silahlar...

Roland D.


İnternette şöyle bir haberden haberdar edildim ve okur okumaz bu cevabı yazdım. Onlar bu cavabımı yayımlar mı bilmem ama ben kendimi durduracak değilim. Bu yazıya başlamadan önce bahsettiğim yazıyı okumanızı rica ediyorum.

.....

Adına terör, "düşük yoğunluklu savaş", ihanet, bilmem ne denilen bu İĞRENÇ "SAVAŞ"IN İKİ TARAFINDA DA DEĞİLİM NE MUTLU Kİ... benim için bu iğrenç savaşın kirli iki tarafı var:

1- On binlerce yıldır benzer insanların yaşadığı "o" diyarlarda, içinden söküp atılmasına fırsat verilmeyen cehaleti pompalayıp Kürt faşizmiyle kan ve kötülüğün gücünü elinde tutmaya calisanlar...

2- Bu memlekette yaşayan yüzlerce farklı rengin, kültürün, dilin olduğu gerçeğine inatla direnerek içi boş bir TÜRK FAŞİZMİ pompalayanlar bir diğer tarafı oluşturuyor...

Ve maalesef ikisinin de dili bir birinin aynısı...

Bu yazıdaki gibi savaşçı, kan ve nefretten beslenen "terörist" ağzı çok büyük bir tehlikenin habercileri…

Hitler milyonlarca Yahudiyi fırınlarda canlı canlı yakarken yahudileri aynen bu yazının yazarı gibi görüyordu... Çünkü sorunu genetik ver ırkçı görüyordu. Bu bakışın sonu milyonlarca masum insanın vicdandan tamamen yoksun ölümleriyle bitti…
Teröristin biri “oraların” saf insanlarının evlerine gidip propaganda yapsa, tam da bu yazıyı örnek gösterirdi herhalde. Üstelelik "Bakın gördünüz mü, sizi nasıl da aşağılıyorlar, nasıl da kendilerinden saymıyorlar, nasıl da sizi ezilmesi gereken bir böcek gibi görüyorlar, haklarımızı hukukla falan çözemeyiz. Alın elinize silahı bizimle birlikte dağda savaşın" derdi herhalde… Ucuz faşizm sosunu da eklediniz mi yemeyen de kalmazdı.

Çünkü terör böyle sakat düşünüyor… Propagandasını yaparken bu adamlar gibi düşünüyor.

Bu iğrenç yazıyı okuyan ve gerçekten ülkesini, devletini bütün samimiyetiyle sevmeye çalışan Türk saflar da bu tip adamların ucuz faşizm sosuyla söylenmiş sözlerine kanarak okuldaki KÜRT KANKASINDAN, İŞYERİNDEKİ ARKADAŞINDAN, KOMŞUSUNDAN tiksinmeye başlar. Hatta bu adam gibi hayatta "biyerlere gelmiş" Kürtlerin sahip olduğu her hak için adeta "bahşedilmiş" hakmış gibi davranır. “HEPİMİZ KARDEŞİZ AMA BEN ABİYİM!” KÜSTAHLIĞINA GİRİŞ..

İşte bir savaş böyle sapık düşünceli insanların birbirimize "fesat faşizm" pompalamasıyla çıkartılıyor. Böylece iki terörist birbirlerinin ekmeklerine yağ sürüyorlar. “Vatansever teröristler”, bu ülkeyi Türklerin kafalarında artık "onlar" ve "biz" olarak ikiye bölerek "HAİN" TERÖRÜN AMACINA HİZMET EDİYORLAR.

OYUNA GELMEYELİM... Faşizmin salyalarını akıttığı bir dönemde asker arkadaşını birbirine düşman edecek bu ruh haline izin vermeyelim... Unutmayalım ki HER TÜRK BİRAZ KÜRTTÜR, HER KÜRT BİRAZ TÜRKTÜR... Bu koftiden milliyetçi ağıza bulaşmayalım, BİRBİRİMİZİ İNATLA DAHA COK SEVELİM...

Faşizim ya "hain" teröristler yaratır ya da "vatansever" teröristler... ama vatansaver de olsa, hain de olsa TERÖRÜN AMACI HEP AYNIDIR: KORKUTMAK, DEHŞETE DÜŞÜRMEK, BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK, TOPLUMU İSTEDİĞİ ZAMAN KAOUSA SÜRÜKLEMEK... Bu adamlar için "söz konusu terörse gerisi teferruattır"...

Not: Bu yazı alenen hukuka aykırı bir yazı... Hukuk sadece hain terör için değildir ve aynı zamanda vatansever teröristler için de çalıştığında adil olacaktır... Bu yazı "HALKI SINIF, IRK, DİN, MEZHEP VE BÖLGE FARKLILIĞI GÖZETEREK KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" suçu işlemektedir. UMARIM HUKUK GEREĞİNİ YAPAR. (Hukukun, gereğini yapmaması da mafyaya, teröriste bal kaymak olmaktan başka hiç bir işe yaramıyor.)

8 Ekim 2008

ilk değil...


Artık forumlarında pek çok şeyin iyice kabak tadının verdiği ortamına rağmen, antu.com'da duayen bir kaç yazarı takip etmek hala büyük bir zevk benim için.

Bunların en önemlilerinden sayılan, aynı zamanda "Bu aşk bizi canlı tutacak" gibi harika bir kitabın da yazarı olan Bozkurt Yılmaz abimiz yine çok güzel bir yazı yazmış. Okumalı, okutmalı diye düşündüm. Pişman olmayacaksınız.

Üstelik hemen altında da yıllardır her türlü yazısını keyifle okuduğumuz ve araştırmaya dayalı analiz yazılarıyla yıllardır yıldızı hızla yükselen (üstelelik ve bu yılın antu taraftar ödüllerinde "yılın antu üyesi" ünvanını hakederek almış) Ziya Aktürer'in yine ufkumuzu açan bir yazısı yer alıyor.

Sorunlar ve çözümleri konusunda çok farklı fikirler ileri sürülebilir tabi. Saygılı olmak uygarlığın bir gereği.. Üstelik bu gibi konularda doğrunun "tek" olduğunu düşünmeyenlerdenim. Ama bir şartla: farklı fikilerin doğru ve sağlıklı bir" yaklaşım" geliştirmeye yardımcı olmaya çalıştığına ikna olduğumda. Futbol medyamızın yapamadığı da bu maalesef: doğru ve sağlıklı bir "yaklaşım" geliştirilmesine çaba harcamak.. Bu yüzden böyle yazıları önemsiyorum.

ikisi birden ayni linkte: "ilk değil..."

ekle